V dnešní době je člověk zvyklý získávat pečivo v obchodech, zdatnější kuchtíci se občas sami zmůžou na něco sladkého k odpolední kávičce. Autorky knihy, Iva Trhoňová a Ludmila Gottwaldová, obě odbornice na kváskové pečivo, vás uvedou do světa domácího pečení a ukážou vám, jak snadno a jednoduše připravíte voňavé zázraky přímo ve vaší kuchyni. V úvodu "pekařky" je vysvětleno, z jakých surovin se peče a jaké pomůcky je nutné si obstarat. Další kapitoly se věnují kvásku a rozdílu vůči kvasu, potom... Celý popis
Koupit za 319 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Upečeno s láskou - Iva Trhoňová,Ludmila Gottwaldová
Doprava:
55 Kč
Skladem
319 Kč
Koupit za 319 Kč
Upečeno s láskou - Ludmila Gottwaldová
Doprava:
25 Kč
Skladem
315 Kč
Koupit za 315 Kč
Upečeno s láskou - Iva Trhoňová, Gottwaldová Ludmila
Doprava:
72 Kč
Skladem
268 Kč
Koupit za 268 Kč
Upečeno s láskou
Doprava:
45 Kč
Skladem
319 Kč
Koupit za 319 Kč
Coputer press UPEČENO S LÁSKOU
Doprava:
88 Kč
Skladem
399 Kč
Koupit za 399 Kč
Popis
V dnešní době je člověk zvyklý získávat pečivo v obchodech, zdatnější kuchtíci se občas sami zmůžou na něco sladkého k odpolední kávičce. Autorky knihy, Iva Trhoňová a Ludmila Gottwaldová, obě odbornice na kváskové pečivo, vás uvedou do světa domácího pečení a ukážou vám, jak snadno a jednoduše připravíte voňavé zázraky přímo ve vaší kuchyni. V úvodu "pekařky" je vysvětleno, z jakých surovin se peče a jaké pomůcky je nutné si obstarat. Další kapitoly se věnují kvásku a rozdílu vůči kvasu, potom jeho založení, pěstování a živení... a dostaneme se dokonce až do odborné úrovně ke kvasinkám a bakteriím. Po tomto nevyhnutelném školení se už vrhneme na samotné pečení, následují téměř dvě desítky receptů na kváskové chleby z nejrůzněších druhů mouky a s bohatými přísadami. Další část knihy se věnuje zásadám a technice pečení v remosce a opět zde najdeme tentokrát přes třicet lákavých chlebových receptů. Poté je pár stránek věnovaných domácím pekárnám. Jak bylo na počátku přislíbeno, u chleba nezůstaneme, z kváskového těsta se dají vykouzlit další zázraky - placky, lívance, dalamánky, langoše, slané tyčinky... a jako třešnička na pomyslném dortu je zde i recept na krkonošské kyselo. Aby byl obraz domácího pečení kompletní, přidávají autorky ještě návody na přípravu pochutin k pečivu - domácího žervé, luncheonmeatu, utopenců, uzených makrel, paštiky či lahodného vepřového zavařovaného ve vlastní šťávě. Závěrem si můžete přečíst něco z historie pečení a je zopakováno to nejdůležitější. Vyzbrojeni znalostmi z této úžasné knihy se nyní můžete pustit do svých vlastních domácích experimentů.
Parametry
Žánr | kuchařky |
Rok vydání | 2019 |
Nakladatelství | CPress |
Autor | Iva Trhoňová, Ludmila Gottwaldová |
Počet stran | 264 |
Výrobce | CPress |
Vazba | Pevná bez přebalu lesklá |
Jazyk | české |
Váha | 774 gramů |
ISBN | 978-80-264-2397-3 |