Špalda je to nejlepší obilí – je výživná, plná síly a stravitelnější než všechny ostatní zrniny. Tomu, kdo ji požívá, poskytne zdatné tělo a tvoří dobrou krev. Duši pak lidskou obveseluje a plní jarostí.“ Takto o nejstarší evropské obilnině hovoří legendární léčitelka a vizionářka z 12. století, abatyše Hildegarda z Bingenu. Tato ještě před deseti lety málem zapomenutá plodina dnes zažívá svou renesanci. I když je to téměř nešlechtěná obilnina, co do jakosti překonává dnes nejpoužívanější pšenici... Celý popis
Koupit za 249 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Receptář pokrmů ze špaldy
Doprava:
54 Kč
249 Kč
Koupit za 249 Kč
Receptář pokrmů ze špaldy - z Bingenu Hildegarda
Doprava:
25 Kč
Skladem
268 Kč
Koupit za 268 Kč
Receptář pokrmů ze špaldy
Doprava:
64 Kč
296 Kč
Koupit za 296 Kč
Receptář pokrmů ze špaldy - z Bingenu Hildegarda
Doprava:
69 Kč
Skladem
270 Kč
Koupit za 270 Kč
Receptář pokrmů ze špaldy - Hildegard von Bingen
Doprava:
49 Kč
Skladem
269 Kč
Koupit za 269 Kč
Popis
Špalda je to nejlepší obilí – je výživná, plná síly a stravitelnější než všechny ostatní zrniny. Tomu, kdo ji požívá, poskytne zdatné tělo a tvoří dobrou krev. Duši pak lidskou obveseluje a plní jarostí.“ Takto o nejstarší evropské obilnině hovoří legendární léčitelka a vizionářka z 12. století, abatyše Hildegarda z Bingenu. Tato ještě před deseti lety málem zapomenutá plodina dnes zažívá svou renesanci. I když je to téměř nešlechtěná obilnina, co do jakosti překonává dnes nejpoužívanější pšenici takřka ve všech ohledech. Obsahuje více bílkovin (na něž je dokonce bohatší než drůbeží maso), v ideálním poměru kombinuje nejdůležitější esenciální aminokyseliny, uhlohydráty, stopové prvky, vitaminy a vysoké procento vlákniny. Vedle své výživné hodnoty se však uplatňuje i pro své léčebné vlastnosti: působí na žaludeční a střevní poruchy, zácpu a hemoroidy, cukrovku, revmatismus, nervové poruchy, srdeční a oběhové choroby, potravinové alergie či regeneraci sliznic trávicího traktu. Lékařské výzkumy potvrzují, že vitální obsahové složky špaldy jsou na základě jejich vynikající rozpustnosti vstřebávány bez zatěžování trávicích procesů podobně jako tekutá výživa a tím jsou organismu okamžitě k dispozici. To zajišťuje optimální výživu a vysokou výkonnost tělesných buněk i v těžkých klinických případech. Tato publikace chce napomoci nadcházející renesanci této vyjímečné složky výživy a všem příznivcům zdravého stravování nabízí osvědčené recepty k mnohostrannému využití v kuchyni i samoléčbě včetně polévek, hlavních chodů s masem i bez masa, salátů, omáček, moučníků, pečiva i nápojů. (přes 200 vyzkoušených receptů)
Parametry
Rok vydání | 2014 |
Nakladatelství | Fontána |
Autor | Hildegard von Bingen |
Počet stran | 204 |
Výrobce | Fontána |
Vazba | Brožovaná bez přebalu lesklá |
Jazyk | české |
ISBN | 80-7336-279-1 |