Kuchařka pro zdravé střevo David Frej, Kateřina Weinerová Zdraví máme ve střevech. Pokud není střevo úplně v pohodě, může se to projevit např. jako únava, zažívací obtíže, poruchy stolice, kožní vyrážky, páchnoucí pot, různé bolesti, a funkčnost střeva má vliv i na výkyvy nálad. A to není zdaleka všechno. Dnes je známo, že střevní mikroflóra, nazývaná mikrobiom, má vliv i na obezitu. Bez správných bakterií nezhubnete, i když pro to děláte co můžete. Zdravé střevo a zdravá střevní mikroflóra... Celý popis
Koupit za 286 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Kuchařka pro zdravé střevo - MUDr. David Frej, Kateřina Weinerová
Doprava:
49 Kč
Skladem
286 Kč
Koupit za 286 Kč
Kuchařka pro zdravé střevo
Doprava:
54 Kč
286 Kč
Koupit za 286 Kč
Kuchařka pro zdravé střevo - David Frej
Doprava:
25 Kč
316 Kč
Koupit za 316 Kč
Kuchařka pro zdravé střevo
Doprava:
69 Kč
319 Kč
Koupit za 319 Kč
Kuchařka pro zdravé střevo
Doprava:
69 Kč
319 Kč
Koupit za 319 Kč
Popis
Kuchařka pro zdravé střevo David Frej, Kateřina Weinerová Zdraví máme ve střevech. Pokud není střevo úplně v pohodě, může se to projevit např. jako únava, zažívací obtíže, poruchy stolice, kožní vyrážky, páchnoucí pot, různé bolesti, a funkčnost střeva má vliv i na výkyvy nálad. A to není zdaleka všechno. Dnes je známo, že střevní mikroflóra, nazývaná mikrobiom, má vliv i na obezitu. Bez správných bakterií nezhubnete, i když pro to děláte co můžete.
Zdravé střevo a zdravá střevní mikroflóra mají schopnost stimulovat imunitu, zlepšit zdravotní stav, podpořit tvorbu vitaminů a prospěšných mastných kyselin. Tím dojde k prevenci před takovými nemocemi, jako je alergie, astma, cukrovka, migrény, nespavost, obezita, psychické poruchy, nemoci srdce, demence, rakovina, a snižuje se riziko jejich vzniku.
Tyto choroby a obtíže mají svůj prvopočátek v propustnosti střeva a nerovnováze ve složení střevní mikroflóry, což se odborně nazývá dysbióza.
Už starověcí lékaři tvrdili, že nejjednodušší způsob, jak problémům předejít, je přizpůsobit svoji stravu, což ovlivňuje stav střevní sliznice a složení mikrobiomu. A tak se ve zdravém střevě může vytvořit i např. tzv. „hormon štěstí“, serotonin, který výrazně podporuje psychiku.
V knize najdete recepty na snídaně, svačiny, polévky i hlavní jídla, určitě vás zaujmou i recepty na saláty a dezerty. Dozvíte se, jak různými způsoby zpracování připravit houbová jídla a jak v nich aktivovat zdraví prospěšné látky.
Důležité informace najdete v části věnované probiotikům, prospěšným bakteriím v našich střevech, a jejich zdrojům. Těmi zdroji jsou např. kvašené mléčné a sójové výrobky, mořské řasy, zeleniny a nápoje.
Recepty na jídla, kterými lze vyživit ty potřebné bakterie, jsou v části věnované prebiotikům.
Prebiotika jsou v luštěninách, obilovinách, semínkách, zelenině a ovoci. Jak je zpracovat, aby měly pro naše střevo největší profit, to se dozvíte v knize Kuchařka pro zdravé střevo.
ISBN: 978-80-7281-555-5 Počet stran: 152 Rozměry: 147x210
Zdravé střevo a zdravá střevní mikroflóra mají schopnost stimulovat imunitu, zlepšit zdravotní stav, podpořit tvorbu vitaminů a prospěšných mastných kyselin. Tím dojde k prevenci před takovými nemocemi, jako je alergie, astma, cukrovka, migrény, nespavost, obezita, psychické poruchy, nemoci srdce, demence, rakovina, a snižuje se riziko jejich vzniku.
Tyto choroby a obtíže mají svůj prvopočátek v propustnosti střeva a nerovnováze ve složení střevní mikroflóry, což se odborně nazývá dysbióza.
Už starověcí lékaři tvrdili, že nejjednodušší způsob, jak problémům předejít, je přizpůsobit svoji stravu, což ovlivňuje stav střevní sliznice a složení mikrobiomu. A tak se ve zdravém střevě může vytvořit i např. tzv. „hormon štěstí“, serotonin, který výrazně podporuje psychiku.
V knize najdete recepty na snídaně, svačiny, polévky i hlavní jídla, určitě vás zaujmou i recepty na saláty a dezerty. Dozvíte se, jak různými způsoby zpracování připravit houbová jídla a jak v nich aktivovat zdraví prospěšné látky.
Důležité informace najdete v části věnované probiotikům, prospěšným bakteriím v našich střevech, a jejich zdrojům. Těmi zdroji jsou např. kvašené mléčné a sójové výrobky, mořské řasy, zeleniny a nápoje.
Recepty na jídla, kterými lze vyživit ty potřebné bakterie, jsou v části věnované prebiotikům.
Prebiotika jsou v luštěninách, obilovinách, semínkách, zelenině a ovoci. Jak je zpracovat, aby měly pro naše střevo největší profit, to se dozvíte v knize Kuchařka pro zdravé střevo.
ISBN: 978-80-7281-555-5 Počet stran: 152 Rozměry: 147x210
Parametry
Žánr | naučné |
Rok vydání | 2020 |
Nakladatelství | Eminent |
Autor | David Frej |
Počet stran | 152 |
Výrobce | Eminent |
Vazba | Brožovaná bez přebalu lesklá |
Jazyk | české |
Váha | 455 gramů |
ISBN | 978-80-7281-555-5 |