Publikace: Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy - Holeček Milan. V knize je vysvětlen metabolismus a úloha jednotlivých aminokyselin u různých fyziologických a patologických stavů a poskytnuty údaje o možnostech jejich uplatnění ve formě nutričních doplňků u zdravého i nemocného jedince. Výborná didakticky zaměřená publikace je doplněna 171 barevnými originálními obrázky a 38 přehlednými tabulkami. Určena je zejména medikům, lékařům téměř všech odborností, nutričním terapeutům,... Celý popis
Koupit za 849 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Aminokyseliny - Milan Holeček
Doprava:
49 Kč
Skladem
849 Kč
Koupit za 849 Kč
Aminokyseliny
Doprava:
72 Kč
Skladem
849 Kč
Koupit za 849 Kč
Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy
Doprava:
zdarma
Skladem
849 Kč
Koupit za 849 Kč
Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy - Milan Holeček
Doprava:
55 Kč
Skladem
899 Kč
Koupit za 899 Kč
Aminokyseliny fyziologie patofyziologie a jako doplněk stravy - Holeček Milan
Doprava:
69 Kč
Skladem
999 Kč
Koupit za 999 Kč
Popis
Publikace: Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy - Holeček Milan. V knize je vysvětlen metabolismus a úloha jednotlivých aminokyselin u různých fyziologických a patologických stavů a poskytnuty údaje o možnostech jejich uplatnění ve formě nutričních doplňků u zdravého i nemocného jedince. Výborná didakticky zaměřená publikace je doplněna 171 barevnými originálními obrázky a 38 přehlednými tabulkami. Určena je zejména medikům, lékařům téměř všech odborností, nutričním terapeutům, ale i poučeným laikům. Úvodní kapitoly pojednávají o struktuře, klasifikaci a mechanismech transportu aminokyselin přes buněčné membrány, jsou popsány zdroje aminokyselin v potravě a jejich význam pro syntézu proteinů a peptidů. Další kapitoly popisují hlavní chemické reakce v metabolismu aminokyselin. Hlavní část knihy se zabývá metabolismem jednotlivých aminokyselin a jejich úlohou při tvorbě biologicky významných látek (jako jsou histamin, serotonin, dopamin, sfingolipidy, desmosiny, polyaminy, kreatin, karnitin a karnosin), primárními a sekundárními poruchami jejich metabolismu a možnostmi terapeutického využití aminokyselin. Dále je popsán význam vybraných orgánů (střevo, střevní mikrobiom, játra, kosterní sval, ledviny, mozek a plíce) a metabolismus aminokyselin u odlišných fyziologických stavů (příjem potravy, hladovění, fyzická zátěž a stáří) a u některých nemocí (systémová zánětlivá reakce, sepse, cirhóza jater, diabetes mellitus, chronická renální insuficience a nádory). Poslední kapitola je věnována vedlejším účinkům a rizikům zvýšeného příjmu aminokyselin ve formě doplňků stravy. Kniha je tak určena jako zdroj informací o aminokyselinách nejen pro pregraduální a postgraduální studium medicíny, ale i pro výživové specialisty a nadšence, kteří aminokyseliny jako doplněk stravy konzumují. Publikace: Aminokyseliny - fyziologie, patofyziologie a jako doplněk stravy - Holeček Milan.
Parametry
Autor | Milan Holeček |
Jazyk | české |
Nakladatelství | Grada |
Rok vydání | 2023 |
Vydavatel | GRADA Publishing |
Výrobce | GRADA |
Počet stran | 296 |